POSLOVANJE S KONČNIMI KUPCI 

Načini plačila
V trgovini so na voljo trije načini plačila, ki si jih v procesu nakupa izberete sami.

1. Plačilo v sistem Pay Pal je varen in zanesljiv način plačevanja. Omogoča, da za nakazilo uporabite svoj Pay Pal račun, ter hkrati zagotavlja varno plačevanje s kreditnimi karticami.

2. Plačilo po predračunu omogoča, da predračun poravnate preko svoje spletne banke ali osebno na banki s plačilnim nalogom. Ob oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun z vsemi podatki za plačilo. Po prejetem nakazilu bo vaše naročilo priporočeno poslano na vaš naslov. Izdelki so za vas rezervirani tri dni.

3. Plačilo po povzetju pomeni, da kupnino in poštnino plačate dostavljavcu (tj. poštnemu uslužbencu) ob dostavi na vaš naslov. Če vas takrat ni na naslovu, vas bo v poštnem nabiralniku čakalo obvestilo o prejetem paketu, ki ga nato sami prevzamete in plačate na vaši pošti. Pomembno: poleg stroške poštnine, vam bo poštni uslužbenec dodatno zaračunal storitev transakcije prevzetaga denarja (podobno, kot to zaračuna banka pri plačilu položnice). Poštna provizija za naslove na območju Slovenije znaša 1,05 EUR za pošiljke v vrednosti do 98 EUR; za pošiljke večjih vrednosti pa 1,7 % vrednosti pošiljke.   

Dostava
Za naročila v vrednosti 100 EUR  ali več je storitev dostave za kupca brezplačna. Za dostavo paketov in pisemskih pošiljk skrbi Pošta Slovenije. Naročila izdelkov, ki so na zalogi, bodo odposlana v roku sedmih delovnih dni. Cena dostave pošiljke je odvisna od teže in velikosti pošiljke.

Predstavljeni stroški pošiljanja veljajo za naslove na območju Slovenije 
Vrsta poštne storitve (cena vključuje DDV)                                                       
Priporočeno pismo v oblazinjeni kuverti (do 500g)    2,5 EUR
Paketna dostava do (2 kg)    5 EUR                                                   

Stroški dostave za naslove v tujini  (cena vključuje DDV)                            
Območju Evropske unije    5 EUR                                                
Izven območja Evropske unije   10 EUR                                              

Vračila
Uporabniku (fizična oseba) pripada pravica, da v roku 14-ih dni podjetju Irena Nose, s.p., (preko elektronske pošte, ali pismeno) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila bo prodajalec opravil na transakcijski račun uporabnika takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je ponudnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejete izdelke vrniti ponudniku  v 14-ih dneh po oddanem sporočilu o odstopu. V tem primeru uporabnik nepoškodovano blago pošlje v originalni embalaži, PRIPOROČENO na svoje stroške, na naslov podjetja Irena Nose, s.p., Stari trg 24, 1000 Ljubljana Slovenija. Strošek poštnine (dostave) ob vračilu krije uporabnik. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik. Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca. Možnost vračila v obliki odstopa od pogodbe, ne velja za pravne osebe. 

Darilni bon
Darilni bon je veljaven leto dni od datuma nakupa in služi kot plačilno sredstvo pri nakupu v spletni trgovini www.irenanose.com. Za vrednost darilnega bona lahko v dogovoru z oblikovalko naročite unikaten kos nakita. Darilni bon ni zamenljiv za gotovino. 

Ravnanje z nakitom
Nakit hranite v suhem in temnem prostoru. Ne izpostavljajte ga pretirani svetlobi, večjim temperaturnim spremembam, kemikalijam in dišavam. Nakit zaščitite pred mehanskimi udarci. Nanj ne odlagajte drugih kosov nakita, če jih hranite v isti šatuljici za nakit. Vsak kos nakita hranite ločeno od ostalih kosov v temu namenjeni embalaži. Kirurško jeklo ne spreminja barve, medtem ko srebro potemni, zato ga je potrebno občasno očistiti. Uporabljajte varovalne silikonske čepke, s katerimi pričvrstite uhane na ušesa; tako jih ne boste izgubili.