Dostava
Uporabite za dostavo če je enak naslovu plačnika
Dodaj/Uredi naslov
Ime SKU Cena: Količina Popust Za plačilo
 
Cena izdelkov:
   

Selected shipment

Izberite način dostave

Prosimo izberite način dostave

Prosim vpišite vaše podatke za dostave.

 
Za plačilo:
0,00 EUR
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

 SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošne določbe
Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji) veljajo za vsako fizično ali pravno osebo (v nadaljevanju uporabnik/kupec), ki obišče in uporablja spletno mesto irenanose.com, ki je dostopna na spletnem naslovu http://www.irenanose.com (v nadaljevanju spletno mesto) in s katerim upravlja samostojni podjetnik Irene Nose, s.p., Jarška cesta 75, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju ponudnik/prodajalec). Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). 

Veljavnost splošnih pogojev  in spemembe
Splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto in pričnejo veljati v trenutku objave na spletnem mestu. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema v tistem trenutku veljavne splošne pogoje in se strinja z vsemi njihovimi določbami, ter da je seznanjen s politiko varovanja osebnih podatkov in zasebnosti. Ponudnik, ki se ne strinja s temi splošnimi pogoji, naj nemudoma zapusti spletno mesto in naj ga tudi v bodoče ne uporablja. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave ali opozorila. Vsakršna sprememba splošnih pogojev stopi v veljavo s trenutkom objave.  

Informacije o ponudniku elektronskega poslovanja
Spletno mesto upravlja podjetje Irena Nose, s.p., Jarška cesta 75, 1000 Ljubljana, Slovenija
Dolg naziv podjetja: Umetniško ustvarjanje, Irena Nose, s.p. 
Naslov podjetja: Jarška cesta 75, 1000 Ljubljana. 
Telefonska številka: 040 399 690
Elektronski naslov: info@irenanose.com
Davčna številka: 87065371 
Matična številka: 3424693000
Ponudnik ni zavezanec za davek na dodano vrednost (94. člen Zakona oz ZDDV-1)
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik posameznik s.p.

Dostopnost informacij 
Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po-prodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene, ki so jasno in nedvoumno določene in je iz njih razvidno in prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza; vse cene so izražene v EUR (evrih).
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogojih za odstop. 
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

Uporaba spletnega mesta
Za ogled izdelkov, brskanje po vsebinah spletnega mesta in kontaktiranje ponudnika se uporabniku ni potrebno registrirati. Ob tovrstni uporabi (brez registracije in nakupa) spletnega mesta med uporabnikom in ponudnikom ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos. Uporabnika vežejo zgolj obveznosti in dolžnosti, navedene v teh pogojih poslovanja. 
V spletno mesto se lahko registrirajo samo polnoletne osebe, ki imajo popolno poslovno sposobnost. Ob registraciji v sistem spletne trgovine uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo, ki si ga uporabnik ob registraciji izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta s podatki, ki jih je vnesel ob registraciji. Po registraciji uporabnik pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini in je potencialen kupec. 
Z vsakršnim obiskom in opravljanjem nakupov v spletnem mestu ter ob oddaji naročil se vsak uporabnik strinja s pogoji poslovanja in uporabe. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrjuje, da je seznanjen z njimi in da z njimi povsem soglaša.
Vsak uporabnik je dolžan spletno mesto uporabljati na zakonit način in v skladu z dobro prakso ter pri tem upoštevati vsa navodila ponudnika in pravila splošnih pogojev. V nasprotnem primeru mu ponudnik lahko omeji ali onemogoči dostop do spletnega mesta. 
Ponudnik si pridržuje pravico, da za krajši ali nedoločen čas omeji ali popolnima ustavi dostop do spletnega mesta, omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji poslovanje v spletni trgovini in posamezne aktivnosti (nakupovanje) veže na izpolnitev določenih pogojev (nakupovanje v spletni trgovini je omogočeno zgolj registriranim uporabnikom)  

Predstavitev ponudbe
Vsi predstavljeni izdelki so avtorsko delo oblikovalke Irene Nose in imajo certifikat o ročni izdelavi, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije, sekcija za rokodelstvo Art and Craft, številka: 6990-02/11. Zaradi rokodelskega načina izdelave je vsak izdelek unikaten in neponovljiv. Pri istovrstnih izdelkih lahko pride do odstopanja med dejanskim izgledom in prikazano fotografijo izdelka na spletnem mestu. Fotografije nakazujejo vizualen vtis, ki ga ima izdelek, in ne nujno dejanskega vizualnega izgleda. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti vrhunske fotografije izdelkov, lahko pride do odstopanja zaradi različnih nastavitev strojne ali programske opreme uporabnika. Vse fotografije na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegoem spletnem mestu. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila. 

Postopek nakupa in potrditev naročila
Za ogled, brskanje po vsebinah spletnega mesta in kontaktiranje ponudnika uporabnik ne potrebuje predhodne registracije. Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati.
V spletni trgovini uporabnik izdelke izbira po izdelčnih skupinah. Vse izdelke je možno še dodatno filtrirati. S klikom na posamezne filtre uporabnik razvršča ponudbo izdelkov glede na svoje preference. S klikom na želen izdelek odpre podstran s podrobnejšim opisom in fotografijami izdelka in njegovih barvnih različic. Vsak izdelek je prikazan s tremi fotografijami: z osnovno fotografijo in fotografijo detajla. Tretja fotografija predstavlja eno izmed barvnih različic posameznega izdelka na osebi. Ko se uporabnik odloči za nakup izdelka, ga s klikom doda v košarco. Pregled stanja košarice je uporabniku vedno na voljo. Izdelki se v košarico lahko poljubno dodajajo oziroma se iz nje odvzemajo.

Ko uporabnik končna z izbiranjem izdelkov, izbere gumb na blagajno, kjer so tri stopnje:
1. Uporabnik preveri količino in zneske vseh izdelkov v košarici. Neregistriranega uporabnika bo sistem opozoril na nujnost registracije ob nakupu in ga bo vodil skozi proces registracije. Ob prvem nakupu je potrebno izpolniti vsa navedena polja in se registrirati.
2. Uporabnik, ki je že kupoval v spletni trgovini in že ima uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, na tem mestu opravi zgolj prijavo v sistem spletne trgovine, če tega ni storil že ob prihodu na spletno mesto. Nato uporabnik izbere način plačila, način dostave in naslov za dostavo.
3. Oddaja naročila. Izpiše se povzetek uporabnikovega naročila z vsemi pripadajočimi stroški dostave. S premikom po fazah prodajnega procesa lahko uporabnik spreminja način plačila in način dostave. 

Pred oddajo naročila je uporabnik ponovno opozorjen na celotno vsebino splošnih pogojev in potrjuje, da z njimi v celoti soglaša. Uporabnik zaključi in odda naročilo s klikom na gumb NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA  (le-ta ga zavezuje k plačilu). 
Ob uspešno oddanem naročilu se uporabniku izpiše povzetek naročila z zaporedno številko in vsemi relevantnimi podatki. Naročilo si uporabnik lahko tudi natisne. Kopija naročila je poslana na uporabnikov elektronski naslov. Če uporabnik v nekaj urah ne prejme sporočila s kopijo naročila na svoj elektronski naslov, naj naprej preveri, če je bilo sporočilo dostavljeno v vsiljeno pošto (Spam Mail); če ga tudi tam ni prejel, naj o tem obvesti ponudnika. 

Kupoprodajna pogodba
Prodajalec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi vsemi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Uporabnik lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@irenanose.com. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo s klikom na gumb NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika.

Preklic naročila 
Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih izdelkov. Če želi uporabnik preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to čim prej sporoči po telefonu ali po elektronski pošti na info@irenanose.com. Če je ponudnik naročilo že oddal dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Načini plačila
V trgovini so na voljo trije načini plačila.
- Plačilo v sistem Pay Pal omogoča, da za nakazilo uporabite svoj Pay Pal račun, ter zagotavlja varno plačevanje s kreditnimi karticami.
- Plačilo po predračunu lahko opravite preko svoje spletne banke ali osebno na banki preko plačilnega naloga. Uporabnik mora predračun (kupnino) poravnati v treh delovnih dni na transakcijski račun ponudnika. Ob oddaji naročila bo na uporabnikov elektronski naslov poslan predračun z vsemi podatki za plačilo. Po prejetem nakazilu bo ponudnik naročilo priporočeno poslal na dani naslov v predvidenem roku dostave.
- Plačilo po povzetju pomeni, da kupnino plačate poštnemu uslužbencu v gotovini. Poštna provizija za prenos kupnine do ponudnika znaša 1,05 EUR za pošiljke v vrednosti do 98 EUR. Za pošiljke večjih vrednosti znaša strošek provizije 1,7 % vrednosti pošiljke. Za vse nakupe po povzetju velja, da strošek poštne provizije plača uporabnik v gotovini poštnemu uslužbencu. 

Možnost plačila po povzetju je omejeno z vrednostjo naročila, ki ne presega 200 EUR. Za naročila nad vrednostjo 200 EUR lahko uporabnik kot način plačila uporabi Pay Pal račun, sistem Pay Pal, ki podpira plačevanje s kreditnimi karticami ali po predračunu. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do prejetja plačila celotne kupnine so izdelki last ponudnika, četudi jih je uporabnik že prejel.

Plačilo za uporabnike iz tujine
Plačilo je možno preko računa Pay Pal, sistema Pay Pal, ki podpira plačevanje s kreditnimi karticami (MasterCard, Visa, Karanta) ali s plačilom po predračunu.  

Cene
V spletni trgovini irenanose.com so vse cene izražene v evrih (EUR) in ne vsebujejo davka na dodano vrednot. Ponudnik na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost ni davčni zavezanec.
Cene izdelkov veljajo v trenutku oddaje oziroma potrditve naročila in ne vsebujejo stroška dostave. Ponudnik lahko kadarkoli spremeni cene izdelkov brez predhodnega obvestila. Če se je cena izdelka tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru uporabniku zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Cene veljajo samo za nakupe, opravljene v spletni trgovini, s tu navedenimi načini plačila, pod tu navedenimi splošnimi pogoji. Cene na prodajnih mestih pogodbenih partnerjev ponudnika se lahko razlikujejo od cen v spletni trgovini. 
Uporabnik, ki prihajajo iz držav, ki niso članice Evropske unije, so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza. 
Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. 

Dobavni roki 
Dobavni rok izdelkov, ki so na zalogi, je 7 (sedem) delovnih dni. 
Dobavni rok izdelkov, ki niso na zalogi, je daljši in je stvar vsakokratnega dogovora med ponudnikom in uporabnikom.
Ponudnik si pridružuje pravico odstopa od izvedbe naročila v primeru:
- da ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki ne more izvesti;
- je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake;
- je prišlo do očitne napake v ceniku. 
V kolikor je uporabnik že plačal naročilo po predračunu, mu bo ponudnik v roku 8 dneh vrnil celotno kupnino, vključno s stroški dostave.
Ponudnik se zavezuje, da bo naročene izdelke uporabniku dostavil najkasneje v 45 dneh od potrditve naročila na elektronskem naslovu. Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere ponudnika. Dobavni roki veljajo za naročila v Sloveniji. Končna izvedba dostave je odvisna od ponudnika poštnih storitev, to je Pošta Slovenije.

Stroški dostave
Poleg zneska kupnine je uporabnik obvezan plačati tudi strošek dostave.
Za nakupe v znesku 50 EUR ali več strošek dostave krije ponudnik. Če je uporabnik kot način plačila izbral plačilo po povzetju, je dolžan plačati poštno provizijo za prenos kupnine do ponudnika. 
Ponudnik naročenih izdelkov ne dostavlja v poštne predale. Potreben je vnos celotnega naslova.
Za dostavo paketov in pisemskih pošiljk skrbi Pošta Slovenije. Naročeni izdelki, ki so na zalogi, bodo odposlani v roku sedmih delovnih dni. Pošta Slovenije si pridružuje pravico, da pošiljko ob prejemu dostavi v roku treh delovnih dni.
Cena dostave pošiljke je odvisna od teže in velikosti pošiljke. Predstavljeni stroški pošiljanja veljajo za naslove na območju Slovenije. Uporabnik bo ob oddaji naročila seznanjen s stroški dostave.

Vrsta poštne storitve (cena vključuje DDV)
Dostava za naslove v Sloveniji
Priporočeno pismo v oblazinjeni kuverti (do 500g) ....... 2,5 EUR
Priporočeno pismo v oblazinjeni kuverti (do 1000g) ....... 5 EUR
Paketna dostava do (2 kg) ....... 5 EUR
Uporabniku, ki kot način plačila izbere plačilo po povzetju, Pošta Slovenije dodatno zaračuna strošek provizije, ki trenutno znaša 1,05 EUR za pošiljke v vrednosti do 98 EUR. Za pošiljke večjih vrednosti znaša strošek provizije 1,7 % vrednosti pošiljke. 

Dostava za naslove v tujini
Za dostavo v tujino skrbi Pošta Slovenije. 
Stroški dostave na naslove v tujini                             
Območju Evropske unije ....... 5 EUR                                                              
Izven območja Evropske unije ....... 10 EUR                 

Vračilo blaga in reklamacije
Uporabniku (fizična oseba) pripada pravica, da v roku 14-ih dni podjetju Irena Nose, s.p., (preko elektronske pošte, ali pismeno) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila bo prodajalec opravil na transakcijski račun uporabnika takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je ponudnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejete izdelke vrniti prodajalcu v 14-ih dneh po oddanem sporočilu o odstopu. V tem primeru kupec nepoškodovano blago pošlje v originalni embalaži, PRIPOROČENO na svoje stroške, na naslov podjetja Irena Nose, s.p., Jarška cesta 75, 1000 Ljubljana Slovenija. Strošek poštnine (dostave) ob vračilu krije uporabnik. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik. Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca. Možnost vračila v obliki odstopa od pogodbe, ne velja za pravne osebe. 

Varnost podatkov
Ponudnik se zavezujem k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in za potrebno komunikacijo za izvedbo naročila, ki ga je podal uporabnik. Podatki uporabnikov ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam. Več na podstrani varovanje osebnih podatkov.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na spletnem mestu, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost besedila in slikovnega gradiva. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno škodo, ki bi uporabniku nastala, ker se je zanašal na resnične ali napačne objavljene vsebine.
Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro uporabnikove strojne ali programske opreme zaradi obiska in uporabe spletnega mesta in spletne trgovine, ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini. Uporabnik je odgovoren, da sam poskrbi za varen dostop do spletnega mesta (uporaba anti-virusnega programa, skrbna hramba podatkov svojega uporabniškega računa ...)
Za morebitne napake ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.
Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti glede škode, ki bi nastala uporabniku ali tretji osebi z uporabo izdelkov, kupljenih v spletni trgovini.
Ponudnik ne jamči nemotene dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala ob nedostopnosti ali nepravilnem delovanju spletnega mesta.
Ponudnik ne preverja spletnih mest, ki so povezane s spletnim mestom www.irenanose.com. Ponudnik ne odgovarja za vsebino na povezanih spletnih straneh. 

Pravice intelektualne lastnine
Spletno mesto in vse vsebine na njem (besedila, fotografije izdelkov, fotografije ikon, vsi grafični elementi, logotip...) so avtorsko zaščiteni in so last ponudnika ali njihovih avtorjev, kjer so ti navedeni. Vsi materiali (besedila, fotografija, grafični elementi ...) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorjev. Znamka Irena Nose in logotip sta v lasti podjetja Irena Nose, s.p., in sta avtorsko zaščitena. Podrobno predstavitev nosilcev avtorskih pravic posameznih vsebin spletnega mesta si uporabnik lahko ogleda na podstrani spletnega mesta avtorske pravice in avtoji. 

Pritožbe in spor
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se ob morebitnih težavah uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je pritožbo prejel in uporabniku sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora - vsaj kar zadeva sodno reševanje - njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da uporabnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.

 Ti pogoji poslovanja veljajo od 2.1.2015 

 

 

 

Varovanje osebnih podatkov  

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov 

Splošne določbe 
Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakega uporabnika, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta www.irenanose.com šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto in njegove dele. Izrazi, kot so uporabnik, ponudnik, spletno mesto, prodajalec, kupec in ponudnik, imajo enak pomen kot v Splošnih pogojih spletnega mesta www.irenanose.com.
Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Ponudnik prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko, njenimi spremembami ali dopolnitvami, da zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta ter jih uporabljal in obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, 59/99). 

Zbiranje podatkov
Ponudnik uporabnikove osebne podatke pridobi ob njegovi registraciji in nakupovanju v spletni trgovini ali preko elektronske pošte, ki jo uporabnik naslovi na ponudnika. Uporabnik sam prostovoljno posreduje svoje osebne podatke. Uporabnik je odgovoren za točnost podatkov, ki jih posreduje ali vnese ob registraciji v spletno mesto.

Punudnik za potrebe poslovanja zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje podatke o uporabniku:
- uporabnik je fizična oseba: ime in priimek, naslov bivališča, naslov za dostavo, če se ta razlikuje od naslova bivališča (ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, država), naslov elektronske pošte (ustreza uporabniškemu imenu), geslo (v šifrirani obliki) in telefonsko številko.
-uporabnik je pravna oseba: naziv pravne osebe, ime in priimek zakonitega zastopnika ali pooblaščene osebe, davčno številko pravne osebe, naslov, na katerem ima pravna oseba sedež (ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo, če se razlikuje od sedeža, elektronski naslov (ustreza uporabniškemu imenu), geslo (v šifrirani obliki) in telefonsko številko kontaktne osebe.

Obdelava osebnih podatkov in uporaba podatkov
Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Če uporabnik svojih osebnih podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni, ne želi posredovati, mu ponudnik ne more omogočiti uporabo vseh funkcionalnosti spletnega mesta (npr. nakupovanje v spletni trgovini).
Ponudnik zagotavlja, da osebnih podatkov o uporabnikih, ki so opravili registracijo v spletno mesto, ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. 
Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal za naslednje namene, za katere so mu bili posredovani, in sicer:
-  za posredovanje odgovorov na vprašanja, ki jih je uporabnik neposredno naslovil na ponudnika (elektronsko, telefonsko ali pisno);
- za izvedbo naročil, ki so bila podana s strani uporabnika, za izpolnitev svojih pogodbenih obveznosti,  pošiljanje ponudb, računov in ostalo komunikacijo, ki je potreba za izvedbo naročila 
- za občasno pošiljanje elektronskih sporočil z vsebino, povezano s spletnim mestom, komercialne ali nekomercialne narave;
- za statistične in druge analize, pri čemer lahko ponudnik podatke uporablja v anonimni sumarni obliki.
Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z zbranimi podatki zaupa tretjim osebam (na primer: dostavni službi bo uporabnik posredoval podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo dostave kupljenih izdelkov; izvajalcu plačilnega sistema bo posredoval potrebne podatke za izvedbo vračila kupnine v primeru, da ponudnik odstopa od pogodbe itd.). Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe podjetja. Tretje osebe lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v mejah ponudnikovega pooblastila in skladno z nameni, ki so zgoraj opredeljeni kot namen uporabe.

Varovanje podatkov in čas hrambe
Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije. Ponudnik osebnih ali drugih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če za to obstaja zakonita podlaga, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
Uporabnik je seznanjen in soglaša, da ponudnik njegove podatke, ki jih je ponudniku posredoval ob registraciji, hrani ves čas, ko ima uporabnik status registriranega uporabnika, in še eno leto po prenehanju tega statusa. Ostale podatke lahko hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani.

Pravice uporabnikov
Ponudnik bo uporabniku, ki je ob registraciji ali kasneje izrazil željo po prejemanju ponudnikovih elektronskih sporočil, kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način od prejemanja odjavi.
Uporabnik lahko kadarkoli spremeni ali dopolni svoje osebne podatke, kar lahko opravi neposredno na spletnem mestu.
Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@irenanose.com, zahteva, da mu ponudnik potrdi, ali zbira in/ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in/ali obdeluje. Zahteva se lahko poda enkrat vsake 3 mesece.
Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@irenanose.com, zahteva, da mu ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika. Zahteva se lahko poda enkrat vsake tri mesece. Ponudnik ima pred posredovanjem kopije podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne.
Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@irenanose.com, zahteva, da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo nanj. Ponudnik ima pred izbrisom podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne. Uporabnik je seznanjen in soglaša, da mu z izbrisom vseh podatkov, ki se nanašajo nanj, skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta info@irenanose.com preneha status registriranega uporabnika in vse pravice, povezane z njim. 

Izključitev odgovornosti
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji ali kasneje posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je spletno mesto uporabljal na neobičajen ali nezakonit način. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker ni skrbno varoval podatkov svojega uporabniškega računa in gesla.

Reševanje sporov
Za pravna razmerja med uporabnikom in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov je stvarno pristojno Stvarno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Končne določbe
Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da je seznanjen s spremembami in se z njimi strinja. 

Ta politika velja 1.1.2015

 

 

 

Piškotki

Spletno mesto za potrebe poslovanja in nemoteno delovanje uporablja piškotke. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek, ki služi identifikaciji in spremljanju nakupovalne košarice. Sejni piškotek je v pomnilniku strežnika shranjen le za čas obiska spletnega mesta in se izbriše v roku ene ure po tem, ko uporabnik zapusti spletno mestu.

Ponudnik za namene statistike obiska spletnega mesta zbira tudi IP-naslove omrežij, iz katerih je uporabnik dostopal do spletnega mesta, datum in čas dostopa ter naslov drugega spletnega mesta, s katerega je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnikov. 

Namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli omeji ali prepove z ustreznimi nastavitvami svojega spletnega brskalnika, vendar pa si ponudnik pridržuje pravico, da v takem primeru določeni deli spletnega mesta ali določene funkcionalnosti spletnega mesta uporabniku ne bodo dostopni.